sophiablanehogh.blogg.se

Regn och rusk

Publicerad 2013-01-30 17:37:05 i Sophia,

Wazzuuup?!

Idag har jag jobbat och typ sovit. Städat lite och nu håller jag på att tvätta. En ganska trist dag med andra ord.

Känner mig inte alls på topp. Beror garanterat på allt som har hänt den senaste tiden - jag är inte mer än människa och jag är ledsen. Vi får se vad som händer i framtiden. Men imorgon kommer bästa vän hit så det ska bli skönt att boosta upp sig med bra energi!

Annars ska jag träna ikväll, får se hur det går. Är sugen på ett tungt styrkepass!

Dags att glida ner i tvättstugan, hörs senare mina vänner!

Att mista den viktigaste personen i ens liv.

Publicerad 2013-01-29 20:17:30 i Allmänt,

 
Att mista den viktigaste personer i ens liv.
 
Våren 2008 innebar en stor förändring i mitt liv. Inte bara mitt liv utan alla runt omkring mig och min familj. Våren 2008, närmare bestämt 17 mars, runt 17.30 på kvällen tog min mamma sitt sista andetag och lämnade oss kvar med en obeskrivlig sorg och förtvivlan.
 
Mamma hade 1.5 år innan drabbats av cancer av bröstcancer men hon hade klarat strålbehandlingarna och hade mer eller mindre friskförklarats under sommaren. Det var en tuff tid såklart, jag gick sista ring på gymnasiet och skulle ta studenten- men i sanningens namn var det inte speciellt lätt att fokusera på studierna när den viktigaste personen i ens liv blir så svårt sjuk. Men som sagt, hon klarade det och hon fick se mig ta studenten! Det var en bra dag och då kändes det som att jag tillsammans med min fina klass var bäst i världen och inget kunde stoppa oss - vi skulle precis ta klivet ut i vuxenvärlden! Jag var nykär och hade världens bästa vänner. Men hösten kom och hela livet vändes upp och ner. 
 
Det började med små saker som gjorde att det kändes fel, det var inte som det brukade. Mamma började glömma bort saker som hon alltid kommit ihåg, hon blev arg och aggressiv och det blev bara värre och värre. Det var nog bara en känsla jag fick, men jag kommer ihåg att jag googlade upp ordet "hjärntumör" och alla symton stämde. Men vi människor fungerar på så sätt att vi tränger bort saker som känns jobbiga så länge det går för man vill inte inse att det faktiskt är sant, att det är på riktigt.
 
Hösten flöt på, kommer ihåg att den här perioden var jobbig, jag var arbetslös och mådde väl egentligen inte speciellt bra under den tiden. Hursomhelst, då mamma blev sämre kände vi att någonting behövde göras för vi kunde inte ha det såhär längre. Mamma vägrade dock att åka till sjukhuset för hon sa att hon mådde bra, men nu i efterhand förstår jag ju att hon inte alls mådde bra. Hon förstod såklart att något var fel, men hon ville väl inte veta hur illa det var - även fast hon kanske innerst inne visste.
 
Jag minns det såväl, den där dagen 13 December 2007. Jag, mamma och pappa satt i ett kalt rum på KSS där en läkare och underläkare satt framför oss alla tre där vi satt uppradade. Då fick vi domen som jag hade misstänkt en kortare tid: Mamma hade fått metastaser (dottertumörer) i hjärnan och de kunde inte säga hur lång tid kvar hon hade att leva. Det kunde handla om veckor, månad år, ingen visste. Att leva med en sådan vetskap går inte att förklara i ord, bara den som har upplevt samma sak kan säga att de förstår. Mamma skulle dö och ingen visste när. Vid den här tiden hade jag precis fått jobb på McDonald´s och att vara glad, trevlig och tillmötesgående mot kunder var väl kanske inte speciellt stimulerande med tanke på hur jag mådde innerst inne. I takt med det nya året började mamma försämras allt mer. Hon blev så dålig att hemtjänsten kom för att avlasta oss. Mamma var antingen på Sahlgrenska, KSS eller hemma, men mestadels var hon hemma, för det var där hon ville vara. Den 21 Januari 2008 fyllde jag 20 år. Jag firade aldrig min födelsedag det året.
 
Hon blev allt sämre och inom några månader hade organ för organ slutat att fungera. I mars hade hemvården övergått till pallitativ vård vilket innebär "omsorg för den döende människan" och då förstod vi alla att det var nära. Hon pratade inte med oss längre och hon kommunicerade inte alls. 
 
Den 17 Mars 2008 vaknade jag med en konstig känsla i magen. Jag skulle jobbat den dagen - eftermiddagspass men jag ringde och sjukskrev mig. Den dåvarande chefen visste hur läget vad så han förstod att jag ville sjukskriva mig och det var okej. Det var sen eftermiddag och jag minns att jag pratade med Madelene i telefon, som vid den tiden befann sig i England. Efter vi hade avslutat samtalet (det är helt otroligt att jag minns det här i detalj men det har etsat sig fast på något sätt) gick jag ner för att byta några ord med den sjuksköterska som vårdade mamma.  Sedan skulle jag bara göra något i ett annat rum med sedan dyker sköterskan upp och berättar att mamma precis tagit sitt sista andetag och somnat in. Kommer ihåg att jag satte mig vid sidan av sängen. Där satt jag och insåg att den viktigaste personen i mitt liv inte längre fanns hos mig.
 
 

Nu, 5 år senare är jag ändå glad att sjukdomsförloppet gick så fort som det gjorde, jag menar, det hade varit ännu svårare att se mamma plågas dag ut och dag in i flera år. Samtidigt som det känns så otroligt orättvist att hon inte finns med oss längre. Dock tror jag att även om hon inte fysiskt finns med oss längre finns hon här ändå. Om inte annat så lever hon kvar inom mig, som ett starkt minne som aldrig försvinner.
 
Jag saknar dig.
 
 
 
 
 
 
 

Sängläge 2.0

Publicerad 2013-01-29 16:19:00 i Allmänt,

God eftermiddag!

Ser i min statistik att det är rätt mycket trafik in på min blogg nu, vad trevligt! Vilka är ni?

Förmiddagen spenderades på ett seminarium, helt ärligt gick tiden ganska sakta. Eftermiddagen har bestått av lite exjobb-plugg och sedan en fikastund med världens finaste Felicia. Tack för en mysig fikastund!

Nu har jag intagit sängläge med datorn på magen och tv:n i bakgrunden, jag ska försöka knåpa ihop lite mer text inför inlämningen som är imorgon. Ni får förlåta mig, men det blir rätt mycket pluggsnack här inne men jag gör ju inget annat på dagarna så uppdateringarna får lov att blir väl lite halvtråkiga.

På tal om andra tråkiga saker, huuur trist är inte vädret ute på en skala? Blir ju deprimerad bara man tittar ut, ännu värre när man tvingas ta sig ut i detta grådaskiga väder. Gud vad jag längtar till sommaren - Turkiet och Alanya kommer bli awsome!

För övrigt håller vi (jag mest förtillfälet) på att styra upp planerna kring hösten och det kommer bli så himla bra!! Kommer berätta mer om det när vissa saker känns mer spikat. Men kan berätta såhär långt: nästa år, vid den här tiden kommer jag och Mattias inte befinna oss inom Sveriges gränser! Nu blev ni nyfikna va?

Well, åter till uppsatsskrivande.

Högskolan i Skövde

Publicerad 2013-01-29 08:13:41 i Allmänt,

My gaad!
 
Släntrade in genom bibblans dörrar 8.01 idag. Kan inte minnas när jag senast var så tidigt på plats. Var på jakt på en metodbok men det gick ju åt pipan, båda kursböckerna var redan upptagna. Aja.  Överväger att eventuellt beställa hem boken eftersom den aldrig finns tillgänglig.
 
Idag väntar inget annat än plugg, seminarium, plugg (igen) och träning sen kommer jag antagligen lägga mig ner och dö i 12 timmar.
 
Hej så länge!
 
 
 

Tagga träning!!

Publicerad 2013-01-28 17:15:03 i Sophia,

Hej hej!

Måndagen började tidigt, 6.15 ringde klockan. Bara att dra sig upp och sätta sig i bilen för att åka mot Skövde.

Handledning i exjobbet idag, gick bra! Mkt skönt måste jag säga. Annars har vi bara pluggat och sedan lagade jag matlådor som räcker iallafall halva veckan.

Håller förtillfället på att tagga träning. 1 timmes spinning står på schemat - ska försöka hinna med träning 5 dagar den här veckan. Skönt att alla festligheter är över för ett tag, då kan jag fokusera på mat och träning 100%! Mitt problem är att jag är för otålig för att det inte händer något drastiskt på typ en vecka även om jag vet att det tar längre tid än så. Men har hållit koll på energiintag sen 1/1 och nu nästan en månad senare kan jag tala om att vågen börjar bli min vän!

Ska fortsätta att dona inför träningen, ha det så fint!


Söndag

Publicerad 2013-01-27 13:56:46 i Sophia,

Hej hej,

Trött tjej idag. Tack fina vänner för en trevlig kväll igår! Idag har vi egentligen inte gjort så mycket, åt frukt och glass till frukost samtidigt som vi kollade på film - mkt bra start på dagen!

Nu är vi påväg till Tranås för att kolla innebandy sen hinner vi inte med så mkt mer idag I guess. Det är bara att börja tagga en vecka full med mycket plugg!

Puss på er

Godmorgon lördag!

Publicerad 2013-01-26 08:26:50 i Sophia,

Hej!

Äntligen helg. Helt underbart! Annars mår jag inte helt 100 idag, vaknade Av Världens huvudvärk och har sovit riktigt dåligt. Så himla typiskt!

Aja, idag har jag massa saker jag ska greja med och ikväll kommer världens bästa vänner för att käka middag och fira min födelsedag. Kommer nog bli awsome! Madde ska laga sin paradrätt med något vilt (älg, rådjur?) mm mm mm!

Hela veckan har Bestått av plugg med
Exjobbet och veckan avslutades med n hockeymatch.

Nu: morgonpasset i P3!

Tidigt gympass och mentorsträff

Publicerad 2013-01-23 20:53:51 i Sophia,

Woppa!

Kom precis hem från en mentorsträff, väldigt givande denna gång! Idag var det genomgång av cv som gällde och det visade sig vara ganska bra! Lite finjustering bara.

Min mentor ställde en väldigt bra fråga: vad vill du verkligen göra?
Eeeeh... Alltså det är så himla svårt att svara på denna frågan eftersom jag inte vet. Det är väldigt frustrerande! Men det finns faktiskt lite planer men jag känner att jag kanske inte ska dela med mig om det till allmänheten än, eftersom vi är i diskussionsfas fortfarande. När jag säger vi menar jag mig och Mattias. Vi har iallafall massa spännande på gång! Kan säga som såhär... Längtar till Hösten och framför allt till våren!!

Dags att försöka sova. Men ville förövrigt säga tack till alla mina vänner som som alltid är då himla awsome!

Puss

Hejhopp

Publicerad 2013-01-23 17:51:54 i Allmänt,

Hejsan.

Inga muntra toner idag. Har sjuk huvudvärk och ska iväg och träffa min mentor strax. Får försöka gaska upp mig lite.

Saker som gör mig lite olycklig just nu är att examensarbetet känns jäkligt övermäktigt. Men det kommer bli bra i slutändan. Vi måste verkligen sluta vela så! Längtar till helgen för då lämnar jag S-town igen och får umgås med mina fina vänner, vilket verkligen kan behövas nu.

Tags att tagga möte.

Hörs senare! Kanske.

Mystisdag

Publicerad 2013-01-22 21:42:09 i Sophia,

Hej!

Har besök av världens bästa kompis och idag har vi ätit gott och chillat. Har jobbat och pluggat idag annars har det inte hänt så mycket.

Nu är det dags för att sova, har ändå Inget kul att uppdatera om just nu.

Hejs!

Födelsedagsbarnet

Publicerad 2013-01-21 15:07:35 i Sophia,

Det är ingen vanlig dag för det är Sophias födelsedag- hurra hurra hurra!

Saker jag har gjort hittills idag:

- kollat Johan Falk
- kollat Johan Falk
- lunchat med Inger
-Shoppat
- kollat How I met your mother

Senare ska jag äta tacos och åka till Skövde. Vill inte. Hatar Skövde.

Aja, hörs senare!

Finfrämmat!

Publicerad 2013-01-20 16:06:26 i Sophia,

Tjenare tjenare,

Har precis haft besök av bästa Sandra, så himla härligt att få umgås med fantastiska människor som ger en så mycket positivt energi! Som vanligt har vi spenderat ett par timmar med att prata igenom våra liv. Alltid har det hänt nått nytt!

För övrigt händer det inte så mkt, Mattias är på match och jag tänkte ligga i soffan och bara njuta av att se en film utan massa måsten hit och dit.

Puss

Fredag och heeelg!

Publicerad 2013-01-18 10:51:36 i Sophia,

Äntligen fredag!!

Åh vad underbart med helg! Ska försöka vila upp mig ordentligt, äta gott och umgås med fina människor. Japp, det är min helg det!

På måndag fyller jag 25. Närmare 30 än 20. My gaaaad! Kanske får förbereda mig på någon typ ålderskris eller nått?

tjenare mannen.

Publicerad 2013-01-17 21:38:02 i Allmänt,

Tjeeena.
 
Många nya läsare här ser jag. Trevligt! Vilka är ni?
 
Idag har varit en bitter dag. Började med 3 timmar jobb (lagom roande när det är så kallt ute, känns inte alls okej) och sedan åkte jag hem och sov två timmar innan jag försökte ta tag i mig själv och göra nått vettigt. Jag ägnade ungefär 45 minuter åt skolarbete sedan satte jag igång att packa. Så nu är jag här, nedkrupen i Mattias säng och väntar på bättre tider. Nä, skämt å sido - vänta på bättre tider var väl att ta i, det är väl rätt bra ändå. Man kan faktiskt inte vara på topp all the time.
 
Just nu händer det faktiskt inte speciellt mycket kul i mitt liv. Jag håller mig mest för mig själv (rätt gött ändå). Förtillfället hinner jag inte med att träffa typ någon förutom Kristin. Men gud vad kul vi har, vi kommer nog absolut inte få några problem med att skriva exjobbet, vi är så himla lika! Perfekt kombo! Lovely. Idag har vi fått reda på vem som blir vår handledare och i ärlighetens namn hade vi nog redan räknat med att få honom med tanke på det ämnet vi har läst  och nu när det har sjunkit in lite känns det rätt okej! Kommer nog bli bra det här.
 
Ska krypa ner under täcket ordentligt och kolla på film och vänta på att Karlsson kommer hem. Godnatt!
 
 
 
 

Sämre dagar har man ju haft.

Publicerad 2013-01-15 16:16:57 i Allmänt, Sophia,

 
What´s up?
 
Sitter här och funderar på om jag orkar ta på mig anständiga kläder och kanske bege mig upp till stan. Det kliar lite i shoppingfingrarna och jag fyller faktiskt år snart- funderar på att unna mig något trevligt!

Idag var jag på föreläsning 8-10 sedan traskade jag hem och har mer eller mindre slipat på mitt cv sen dess. Har fått proffs-hjälp av Madde vilket resulterat till ett sylvasst CV och personligt brev. Det ni! Registrerade mig på Manpowers hemsida igår och idag kontaktade de mig för jobb. AWSOME. Dock tackade jag nej till det jobbet för jag hinner inte direkt arbeta mer än jag redan gör. Trevligt för självförtroendet dock!
 
Längtar till helgen. Hoppas veckan går fort!
 
Dags att ta mig ut i snöstormen.
Hej!

Då har tåget börjat rulla som jag brukar säga! (?)

Publicerad 2013-01-14 20:43:33 i Allmänt,

Woooppa!
 
Idag körde alltså examensarbetet igång - helt galet ju! VAD ÄR DET SOM HÄNDER?
 
Segt med föreläsningar dock. Inget nytt direkt - de försöker skrämma upp oss och säga att det här är det värsta (och det bästa) vi kommer göra under hela utbildningen. Men med både externredovisning och SEAB (ekonomistyrning) i bakfickan känns det som att detta kommer bli en piece of cake. Eller kanske inte. Har ju dock endel vänner som faktiskt slet som djur förra året så egentligen vet jag ju vad vi har att vänta. Skönt att Kristin och jag är av samma skrot och korn . aldrig varit osams! Men det kanske kommer nu...vår vänskap kommer kanske sättas på hårdprov nu höhö.
 
Happ. Annars har mina planer blivit lite förstörda idag. Tänkte åka tillbaka till Mattias vid onsdag lunch men det kan jag glömma med tanke på vilka aptajta deadlines de satt. På fredag ska jag ha kalas, så jag måste förbereda endel - har dock ingen aaaning om hur jag ska hinna det här nu. Tur att Mattias och svärmor hjälper mig med tårtbakning och dyligt. Tack snälla ni!
 
Nä vafasiken, måste skriva ihop en sida till första inlämningen på Onsdag redan (ja men ni förstår ju?!) sedan ska jag försöka se om man kanske kan få besök av Herr Blund. Sjukt trött, gick upp göööörtidigt bara för vi skulle kolla på en Johan Falk film innan jag drog tillbaka till Skövde.
 
Ha det fint mina vänner.
Puss
 

Hejsan

Publicerad 2013-01-14 09:01:47 i Sophia,

Hejsan!

Idag börjar jag dagen med att se en Johan Falk innan jag drar till Skövde för att ha föreläsningar hela eftermiddagen. Idag är det dagen då jag och Kristin ska börja med vårt examensarbete! Är så himla spänd. Det absolut sista vi gör innan examen. Wohoooo!

Har även börjar göra iordning mitt cv nu, insåg att jag måste börja söka jobb aktivt snart. Så jäkla nervöst! Tur att man har Världens bästa vän som hjälper mig med att få ert knivskarpt cv :)

Åter till filmen!

Usch

Publicerad 2013-01-13 12:35:28 i Sophia,

Uppdatering:

Tentan gick inte alls och jag vill bara dö. Kanske känns bättre senare.

Over and out

Lördag och tenta!

Publicerad 2013-01-12 10:25:56 i Sophia,

Herregud vad nervös jag är. Jag vill kräkas! Har aldrig varit såhär nervös inför en tenta- på allvar.

Måste nog lägga mig ner en stund.

Fredag fredag fredag

Publicerad 2013-01-11 09:20:00 i Allmänt,

 
 
Tjenamors!
 
Fredag idag. Sista dagen att hetsplugga innan tentan imorgon. Har blandade känslor inför den- ena stunden känner jag mig urlugnt och nästa stund har jag världens panik! Hepp hepp...bara att hoppas att karman är med mig och alla andra imorgon och att tentan påminner om de övningstentor vi fått tillgång till.
 
Mitt i allt hetsplugg ska jag försöka att ta mig till gymmet och få utlopp för lite energi för jag får så himlans ont i kroppen när jag sitter still såhär länge som man gör när det är tentaperiod. Har knappt rört mig någonting den här veckan. Var ute på PW/joggade i onsdags och det vart gynnsamt för både kropp och själ!  Verkar som att Mattias har börjat planera vår SPA-weekend nu vilket känns jäkligt gött när det är så dystert ute. Längtar tills den här veckan är över, ska bli så himla skönt!
 
 
 
Nu får jag nog försöka ta tag i mig själv.
 
 

Fintorsdag

Publicerad 2013-01-10 15:55:08 i Allmänt,

Hej hopp
 
Idag har jag gjort allting förutom att plugga vilket kanske inte är så strategiskt såhär två dagar innan tenta, men det innebär att jag får sitte uppe inatt istället. Borde inte bli några problem eftersom jag sovit hela eftermiddagen!
 
I förmiddags blev det frukostdejt med Felicia och Marika, vilket jag verkligen behövde- positiv energi är aldrig fel! Dessutom gick vi en runda på stan innan jag tog mig hemåt igen. Håller på att bli sjuk tror jag, det kliar i både öronen och halsen och det sista jag behöver är en rejäl förkylning tills på lördag. Vore awsome om det kunde vänta med att bryta ut tills efter tentan!
 
Dags att sätta tänderna i plugget!
 
Hej så länge!
 
 
 

Ny dag - nya möjligheter

Publicerad 2013-01-09 08:28:06 i Sophia,

Ny dag som sagt. Idag blir det plugg tills ögonen blöder. För övrigt fick jag godkänt på projektledningens alla moment igår- så jävla gött och ett steg närmare examen!

Förresten, fick ett sånt fint sms igår av en fin vän. Tack snälla du, det värmde!

Snart kommer Kristin hit så vi kan plugga hela dagen, det är med andra ord dags att fixa iordning de sista morgonsysslorna!

Efterlyses: Ett stycke motivation, tack!

Publicerad 2013-01-08 17:32:52 i Sophia,


Woooooppa!

Sitter här och försöker veeeerkligen hitta den där stackars motivationen. Jag beundrar alla som kan sitta långa dagar och långt in på nätterna! Tyvärr funkar inte jag så men brukar vara ganska effektiv när jag väl har motivation och lust till att plugga- men så är inte fallet nu!

För övrigt fattar jag inte riktigt vad som har hänt i min lägenhet, det är nämligen så jäkla kallt här! Även fast elementet är glödhett så är resten av lägenheten svinkall...någon som har samma problem? Jag är inget stort fan av kyla faktiskt.

Dags att återgå till att leta efter motivationen. Åh vad jag längtar efter helg nu!


Trött tjej

Publicerad 2013-01-08 08:11:23 i Sophia,

Godmorgon...

....om man nu kan säga god morgon. Sov konstigt och vakna upp med huvudvärk vilket inte känns speciellt lyckat nu i tentaperioden. Ska strax äta frukost och sen börja packa ihop mina saker för att åka tillbaka till Skövde-town. Jäkligt opepp på det! Happ happ.

Nu är jag väldigt trött på vinter och kyla och väntar på våren! Vi ska boka in en spa-helg någon gång framöver när det lugnat ner sig lite och sedan har vi ju en resa till alanya bokat -awsome!!

Dags att ta tag i den här
Dagen! Frukost sen Skövde.

Adios

Godmorgon måndag

Publicerad 2013-01-07 08:42:52 i Sophia,

Godmorgon!

Ligger helt utslagen i soffan i väntan på att få kraft till att börja ta tag i dagen. Är så sjukt otagg på tentaplugg bara! Motivationen vart är du?

Idag är det exakt två veckor kvar tills jag fyller 25 och jag ska väl medge att jag har haft ångest inför det magiska talet men ju mer det närmar sig desto mindre ångest har jag och det är ju skönt! Har förövrigt bestämt mig för hur firandet kommer gå till och det blir enkelt och bra!

Dags för frukost!

Första inlägget!

Publicerad 2013-01-06 21:57:58 i Allmänt,

Hej på er!
 
Första inlägget i den här bloggen! Inte direkt första bloggen som har existerat för min del.  Varje blogg har på sitt sätt representerat en del av mitt liv och nu är det helt enkelt dags för nästa kapitel som innebär examen, steget ut i vuxenvärlden och jakten på jobb!  Kommer bli en spännande tid.
 
Det känns helt otroligt att det endast är en termin kvar på min utbildning (!!!!) och snart är det dags för att ta klivet ur i vuxenvärlden. Jag har lite lätt blandade känslor inför det, men det löser sig nog! I skrivandets stund befinner jag mig hos Mattias- jag trivs så bra här, räknar ner dagarna tills jag kan säga upp lägenheten i Skövde och att vi ska skaffa oss ett liv tillsammans igen. Vart vi tar vägen är ännu inte bestämt men det blir nog en bit bort från slätta (om jag får bestämma), men det beror helt på vart jobben finns när examen är avklarad.
 
 Nästa lördag är det dags för en riktig megatenta så resten av veckan ska spenderas med näsan i böckerna. Typ. Har även planer på att träna så mycket som möjligt!  Det finns nämnligen ett litet projekt på gång angående träningen men mer om det en annan gång.
 
 
Dags att återgå till till dagens höjdpunkt - filmmys!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela